Galerija

SPEKTAR BOJA - PROJEKT

Projekt „Spektar boja“ osmišljen je kao sveobuhvatna inicijativa koja ima za cilj omogućiti pristup prilagođenim kulturnim sadržajima (filmskim radionicama) za djecu i mlade, učenike Centra za autizam iz Zagreba, ali i općenito povećati vidljivost i svjesnost vrijednosti inkluzivnosti i ravnopravne dostupnosti kulturnih aktivnosti za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju.
Prva faza projekta trajala je od rujna 2021. do veljače 2022. te je obuhvatila ciklus filmskih radionica na kojem su mali polaznici imali priliku u manjim grupama aktivno sudjelovati u fazama „proizvodnje“ filmskih sadržaja.

Po završetku radionica svi video radovi nastali kao zajednički uložen trud voditelja, asistenata, učenika te odgojno-obrazovnog osoblja bit će objavljeni upravo na ovoj platformi.

Rezultat projekta bit će i kratki dokumentarni "making of" film koji će vam približiti što sve male ruke mogu, kada imaju adekvatnu podršku i kreativno vodstvo.

RADIONICE

OSMIŠLJAVANJE PRIČE I UPOZNAVANJE S KAMEROM

STOP ANIMACIJA

SNIMANJE SLIKE I ZVUKA

DOKUMENTARNI FILM

GLUMAČKA RADIONICA

MONTAŽA SLIKE I ZVUKA

KOTAR TEATAR

Nositelj projekta je umjetnička organizacija Kotar teatar koja djeluje kroz pripremanje, organizaciju i izvođenje glazbeno-scenskih djela, kazališnih predstava, festivala, filmskih uradaka, multimedijalnih i umjetničkih performansa, kreativnih radionica, seminara i umjetničkih rezidencija na području cijele Hrvatske.

Projekt se provodi u partnerstvu između Kotar teatra, Kino kluba Zagreb te Centra za autizam Zagreb, a uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Kontaktirajte nas